Vergoeding in 2017 

Hoorhetgoed.nl heeft in 2017 geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. U heeft echter gewoon recht op vergoeding als u hoortoestellen bij ons aanschaft*. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat en welke mogelijkheden u heeft. 

* Met uitzondering van verzekerden bij de VGZ-groep.  


Aanschaf met vergoeding 

U kunt aanspraak maken op vergoeding door uw zorgverzekeraar binnen de voorwaarden van het Landelijk Hoorprotocol. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Uw vergoeding is maximaal, wanneer u een restitutie basisverzekering en een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Heeft u alleen een natura basisverzekering afgesloten? Ook dan heeft u recht op gedeeltelijke vergoeding van uw hoortoestel. De vergoeding kan dan lager zijn dan bij een gecontracteerde aanbieder. Doordat wij scherpe prijzen bieden, kan het zijn dat uw eigen bijdrage alsnog lager is dan bij een gecontracteerde aanbieder. Wij bieden u hiernaast een aantal voordelen (lees verder bij 'Niet-gecontracteerde Zorgaanbieder, de voordelen voor ú').  Verzekerden bij de VGZ-groep kunnen geen aanspraak maken op vergoeding via ons.  Landelijk Hoorprotocol 

Indien u aanspraak wilt maken op vergoeding van de zorgverzekeraar, dienen wij dit protocol te volgen. Sinds 2013 krijgt u alleen nog vergoeding op geselecteerde hoortoestellen. Hiervoor zijn verschillende zorgcategorieën in het leven geroepen. Aan de hand van een vragenlijst wordt u in een categorie geplaatst (1 t/m 5). Wij leveren uitsluitend A-merken en bekijken samen met u welk merk ('geluid') en welk model het beste bij u past. Onze audicien regelt een machtigingsaanvraag voor u, waarna u de nota zelf indient bij uw zorgverzekeraar.  
 
Voor een deel van de slechthorenden voldoet het hoortoestel uit de zorgcategorie. Binnen het protocol wordt onvoldoende rekening gehouden met de invulling van uw dagelijks leven en uw persoonlijke wensen. Wilt u een ander of beter hoortoestel? In dat geval krijgt u geen vergoeding en bent u aangewezen op aanschaf zonder vergoeding.  

 

Aanschaf zonder vergoeding 

Een aantrekkelijke optie voor u wanneer u keuzevrijheid wenst. Nieuwe en snelle hoortoestellen met de meest up-to-date technieken kunnen enkel worden aangeschaft zonder vergoeding. Hoortoestellen  zijn bij andere aanbieders vaak duurder dan bij ons. Vooral in het hogere segment hoortoestellen kunt u honderden euro's per hoortoestel besparen door uw hoortoestel via ons aan te schaffen. Onze audicien adviseert u graag over welk hoortoestel het best bij uw situatie en uw wensen past. Afhankelijk van uw financiële situatie kan de aanschaf van hoortoestellen volledig als aftrekpost worden gebruikt bij de belastingdienst.  Niet-gecontracteerde zorgaanbieder, de voordelen voor ú: 

Wij zijn niet gebonden aan sturing door de zorgverzekeraar. Door niet gebonden te zijn aan bepaalde afspraken is het mogelijk om zorg te leveren die aansluit bij onze visie. Centraal hierin staat keuzevrijheid voor de klant.  


- Enkel A-merken. Keuze uit vijf verschillende A-merken. Wij zijn onafhankelijk leverancier en hebben dus geen 'voorkeursbeleid'. Welk 'geluid' vindt ú prettig? 
- Van basis tot top hoortoestel. Wat past bij u? 
- Vele uitvoeringen en modellen mogelijk. Achter-het-oor, in-het-oor, of zeer-diep-in-het-oor.  
- Scherpe prijzen. Hoortoestellen zijn bij andere aanbieders vaak duurder dan bij ons. Vooral in het hogere segment hoortoestellen kunt u honderden euro's per toestel besparen door via ons aan te schaffen.  
- Service. Wij bieden service aan huis, inclusief 5 jaar nazorg zoals omschreven in ons unieke Service Cyclus Plan.   
 

Wij zijn graag duidelijk en transparant. Heeft u desondanks nog vragen over bovenstaande informatie? Onze medewerkers staan u graag te woord. 

Plan een gratis & vrijblijvend adviesgesprek Bel ons op 0800 1202 (gratis)
Of laat ons contact opnemen met u.
Adviesgesprek aan huis ook 's avonds en in het weekend. Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Het adviesgesprek kost u helemaal niets. Uw gegevens worden uiteraard niet met derden gedeeld. Discreet en in een vertrouwde omgeving.
Plan een gratis & vrijblijvend adviesgesprek Bij u thuis of op uw werk
Wij nemen contact op voor het plannen van een afspraak.
Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Het adviesgesprek kost u helemaal niets. Uw gegevens worden uiteraard niet met derden gedeeld. Discreet en in een vertrouwde omgeving.