Gehoorverlies? Doe de online gehoortest

Heeft u de laatste tijd het idee dat u niet alle geluiden uit uw omgeving meekrijgt en vindt u het steeds lastiger om gesprekken te verstaan? Dan is er een kans dat u last heeft van (licht) gehoorverlies. Om hier zeker van te zijn, kunt u gebruik maken van een gehoortest. Deze test meet de staat van uw gehoor zodat u kunt achterhalen of u daadwerkelijk minder goed hoort dan gewenst is. Zodra u zeker weet dat u last heeft van gehoorverlies, kunt u hier iets tegen doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een hoortoestel. Laat uw gehoor daarom nu snel testen met een test. Dit kunt u laten doen bij uw huisarts of KNO arts.

De verschillende soorten testen

Er zijn door de jaren heen veel verschillende testen voor het gehoor te testen ontstaan. Al deze gehoortesten richten zich op een andere aspect van het oor. De meest toegepaste test is het afnemen van het toonaudiogram. Deze test richt zich voornamelijk op de gevoeligheid voor diverse tonen van het oor. Deze test wordt dan ook vaak gebruikt als middel om te bepalen welk hoortoestel u precies nodig heeft. Naast het toonaudiogram, wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een spraakaudiogram. Deze laat zien wat het gehoor maximaal kan presteren bij het verstaan van woorden terwijl de rest van de omgeving stil is. Daarnaast is het ook mogelijk om de verstaanbaarheid te meten terwijl er op de achtergrond sprake is van geroezemoes en ander soort lawaai. Deze test is complexer om uit te voeren, maar levert wel een beter resultaat op. Verder kan er ook gebruik worden gemaakt van de Tympanometrie test. Bij deze test wordt de beweeglijkheid van het trommelvlies gemeten, waarna vervolgens de weerstand die het middenoor geeft om een geluid door te geven aan het binnenoor te meten. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van audiometrie.

Doe de test online

Het is mogelijk om een online gehoortest af te nemen. Deze hoortesten zijn vaak niet zo nauwkeurig en dus relatief oppervlakkig. Hiermee is het echter wel mogelijk om te meten of u last heeft van gehoorverlies. Zodra er uit de online gehoortest is gebleken dat er sprake is van gehoorverlies, dient u alsnog een zorgvuldigere test te doen bij een huisarts of KNO arts, zodat de specialist de oorzaak van uw gehoorverlies kan onderzoeken.

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over de gehoortest en alle mogelijkheden die deze te bieden heeft? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, waarmee u de gewenste informatie kunt opvragen.

Plan een gratis & vrijblijvend adviesgesprek Bel ons op 085-0705152 (gratis)
Of laat ons contact opnemen met u.
Adviesgesprek aan huis ook 's avonds en in het weekend. Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Het adviesgesprek kost u helemaal niets. Uw gegevens worden uiteraard niet met derden gedeeld. Discreet en in een vertrouwde omgeving.
Plan een gratis & vrijblijvend adviesgesprek Bij u thuis of op uw werk
Wij nemen contact op voor het plannen van een afspraak.
Geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Het adviesgesprek kost u helemaal niets. Uw gegevens worden uiteraard niet met derden gedeeld. Discreet en in een vertrouwde omgeving.